Geplaatst op Geef een reactie

Vandaag begint de astrologische herfst en het weegschaal seizoen.

Op 23 september begint de astrologische herfst en beweegt de zon zich naar het teken van de weegschaal, mijn sterrenbeeld. Dit zorgt dat er een periode aankomt waarin balans centraal staat. Een tijd om te reflecteren, de balans op te maken van wat achter ons ligt en vooruit te kijken naar waar we heen willen. Op spiritueel vlak is het dan ook tijd om naar binnen te keren. Ook keren we, nu de zomer voorbij is, weer letterlijk naar binnen. We brengen meer tijd binnenshuis door en maken het knus en gezellig.

Verbinden en loslaten

De herfst is een periode van verbinden en loslaten. Maak de balans op van wat je niet meer nodig hebt en laat het los, net als de bomen hun blaadjes loslaten. Doordat dit het seizoen van de weegschaal is staat niet alleen balans centraal, maar ook verbinding en harmonie. De weegschaal heeft een sociale, verbindende energie die afkomstig is van haar heerser, de planeet Venus. Dit maakt dat de weegschaal dol is op harmonie, vrede, schoonheid en de liefde zelf. Deze eigenschappen herken ik ook zeer zeker in mijzelf. Omdat astrologie altijd al mijn belangstelling heeft gehad heb ik onderstaande sterrenbeeldkaarten jaren geleden al eens geschilderd. Ben jij ook benieuwd naar andere sterrenbeelden of zou je binnen je yogales meer willen doen met sterrenbeelden en hun eigenschappen kijk dan eens hier, daar staat een sterrenbeeld tiener yogales uitgeschreven om gratis te downloaden.

Naar binnen keren

Dit is, zoals in eerder nieuwsberichten geschreven de laatste herfst startdatum en daarmee de laatste herfstyoga activiteit die ik jullie cadeau wil doen. Mocht je de andere twee yogaspellen gemist hebben kijk dan nog even terug. Omdat dit een periode is van naar binnen keren, zowel spiritueel alsook fysiek, heb ik gekozen voor een gezelschapsspel. Heerlijk binnenshuis spelletjes spelen, met de gordijnen dicht, een kaarsje aan en een goede kop thee. Dat is waar voor mij de herfstperiode voor staat, gewoon lekker kneuterig gezellig. Daarbij kan dit herfstyoga bordspel niet missen. Een spel met leuke yogahoudingen, opdrachtjes, successen waarbij je vooruit komt en terugkijken als je achteruit moet. Het spel is voor 2-4 personen en de illustraties komen merendeels uit de herfst flow kinderyoga kaarten en een paar afbeeldingen uit de Halloween- en boswandeling flow. Je kan het spel los van de flow kaarten spelen, maar mocht je het leuk vinden om de originele kaarten erbij te gebruiken dan kan je deze hier vinden.

Ik wens jullie een fijne en gezellige herfst met veel spel plezier.

Geplaatst op Geef een reactie

Officiële start van de herfst

Vandaag begint officieel de herfst. Deze “officiële datum” voor de start van de herfst is vastgesteld op 21 september omdat ook de astrologische herfst altijd rond die datum begint. Zoals in mijn eerdere nieuwbericht aangegeven ben ik gek op de herfst periode en wil daarom elk van deze datums vieren met een cadeautje. De meteorologische herfst hebben we al achter de rug en toen was het nog prachtig weer. Dit heb ik gevierd met een yoga dobbelspel in herfst thema, mocht je deze gemist hebben kijk dan nog even terug. Nu, met de start van de officiële herfst is ook het herfstweer toch echt begonnen. Regen, regen, regen en een stevige wind. Tijd voor herfst kinderyoga dus en daar sluit mijn cadeau, het herfst stopyoga spel helemaal bij aan.

Verder lezen Officiële start van de herfst
Geplaatst op Geef een reactie

Nationale dag van de geboorte.

Elk jaar is het op 9 september de Nationale dag van de geboorte. Op deze dag vieren wij dat de meeste baby’s gezond worden geboren, maar staat we er tevens bij stil dat dit niet vanzelfsprekend is. In Nederland eindigt ongeveer 7% van de zwangerschappen in een vroeggeboorte, dit is wanneer een baby 3 weken voor de uitgerekende datum ter wereld komt. Vroeggeboren baby’s, ook wel prematuren hebben een verhoogd risico op gezondheidsproblemen en ontwikkelingsachterstanden omdat bij hun geboorte de longen en andere organen nog niet volledig gerijpt zijn. Gelukkig ondervinden niet alle prematuren deze gevolgen en groeien en bloeien de meeste baby’s zonder problemen op. Dus laten we vooral ook de geboorte vieren door de verbinding op te zoeken met je baby.

Verbinding na de geboorte.

Bij een vroeggeboorte kom je als ouders in een onverwachte rollercoaster terecht en spreek je dus niet alleen meer van een premature baby, maar ook van prematuur ouderschap. Deze stress kan een goede hechting in de weg staan, waardoor het herstel van emotionele verbinding met de baby nog belangrijker wordt. Vaak is hier in de ziekenhuis omgeving weinig ruimte voor, daarom hieronder enkele fijne baby yoga en babymassage tips om samen te verbinden in de thuissituatie.

Verder lezen Nationale dag van de geboorte.
Geplaatst op Geef een reactie

Vandaag begint de meteorologische herfst

Op een gemiddelde dag is het, als je naar buiten kijkt nog best mooi weer en ook de temperaturen zijn nog zeer aangenaam. Toch begint vandaag, 1 september de meteorologische herfst, ook wel klimatologische herfst. Deze datum wordt aangehouden door het KNMI en de weersdeskundigen en duurt tot en met 30 november. Met deze vaste datum kunnen meteorologen de seizoenen beter met elkaar vergelijken omdat het uitgangspunt 3 maanden per seizoen is. Naast de meteorologische start datum is er ook nog een astrologische- en officiële startdatum van de herfst. Hierdoor kunnen de herfstliefhebbers, zoals ik, meerdere keren het begin van de herfst vieren. En dat ga ik doen door op elk startmoment een leuk herfst spel met jullie te delen. We openen het herfstseizoen vandaag met het herfstyoga dobbelspel. Welke spellen ik deel bij de astrologische- en officiële start blijft nog even geheim, dat zien jullie op 21 en 23 september. Voor nu veel plezier met het herfstyoga dobbelspel.

Verder lezen Vandaag begint de meteorologische herfst
Geplaatst op Geef een reactie

Geurherinnering in de kinderyoga studio om te gronden.

Geurenherinneringen hebben we waarschijnlijk allemaal al eens ervaren. Iemand loopt langs met het parfum dat jij als tiener droeg, of dat van je moeder en je hebt een instant zintuiglijke flashback naar vroeger. Ik had dit vanochtend nog, toen ik onder de douche mijn Neutrogena rainbath gebruikte. Deze geur brengt mij telkens weer terug naar de kleine douchecabine op het cruiseschip waar ik vroeger werkte. Zo ook het parfum Volupté van Oscar de la Renta. Ik kocht dit geurtje ooit op Cozumel in Mexico en spoot het voor het eerst op, al wandelend langs de boulevard. Zodra ik nu deze geur gebruik voel ik de zon op mijn huid en ben ik in gedachten meteen weer terug in Mexico. Dit is tevens de reden waarom ik deze producten altijd in huis heb, zodat ik doormiddel van geur deze mooie tijd weer levendig kan terugbrengen in mijn geheugen.

Hoe werkt dit?

Geur stimuleert het geheugen makkelijker dan elk ander zintuig. Dit is tevens aangetoond door de Amerikaanse psychologe Rachel Herz, die hier zelfs een aantal boeken over heeft geschreven. Zij liet tijdens een onderzoek proefpersonen herinneringen ophalen door de deelnemers eerst alleen woorden te laten te zien en later beelden, geluiden en geuren van hetzelfde onderwerp. Hieruit bleek dat de geuren een veel levendiger herinnering opriepen dan de woorden, beelden en geluiden.

De oorzaak hiervan zou zijn dat het geurcentrum in ons brein dichtbij het emotiecentrum ligt. Hierdoor kunnen we geuren relatief makkelijk en snel koppelen aan emoties, en dus ook herinneringen. Van deze kennis kunnen we gebruik maken binnen de kinderyoga, door bij binnenkomst al te zorgen dat het brein een geur koppelt aan yogatijd. Hierdoor begint het loslaten, ontspannen en gronden al bij de deur.

Verder lezen Geurherinnering in de kinderyoga studio om te gronden.
Geplaatst op 2 reacties

Free giveaway, DutchUnicorn kinderyoga kaarten van de Bambi les.

Omdat meerdere mensen hebben aangegeven dat ze de kinderyoga kaarten van de Bambi les zo leuk vonden heb ik besloten om deze hier weg te geven als freebie. Ik heb de kaarten bewust in een word document geplaats met suggesties voor houdingen in een los tekst blok, zodat iedereen ze kan personaliseren naar eigen wens.

Ik wens jullie veel kinderyoga plezier met deze leuke handgeschilderde kinderyoga kaarten.

Geplaatst op Geef een reactie

Blij met de uitbreiding van mijn aanbod met stoelyoga

Sinds afgelopen week heb ik mijn yoga aanbod uit mogen breiden met stoelyoga. De eerste les heb ik inmiddels mogen geven in een verzorgingstehuis voor ouderen met dementie. Ik zal daar vijf achtereenvolgende weken les geven aan de bewoners van het tehuis. Zij mogen dan heerlijk genieten van 45 minuten yogales op de stoel. Tijdens deze les ervaren de ouderen een zelfmassage van de handen met een fijne Rituals handcrème, zelfmassage van het lichaam, meerdere houdingen op de stoel, een bijenademhaling en een korte meditatie met klassieke muziek. De eerste les had ik gekozen voor een prachtig stukje pianomuziek. Deze eerste serie lessen geef ik op vrijwillige basis om zelf ervaring op te doen en ook om te kijken hoe het de bewoners en mij bevalt. Maar als ik eerlijk ben was ik na de eerste les al om, want wat voel ik me dankbaar en ontroerd dat ik deze mooie doelgroep les mag geven.

Verder lezen Blij met de uitbreiding van mijn aanbod met stoelyoga
Geplaatst op Geef een reactie

Koningsspelen en koningsdag 2022 – kinderyoga variant

Vandaag zijn de koningspelen begonnen en ook koningsdag 2022 staat alweer bijna voor de deur, daardoor heb ik mij laten inspireren om een serie kinderyoga kaarten te schilderen met het thema koninklijke- en oudhollandse spelletjes, zoals spijkerpoepen en koekhappen. De kinderyoga kaarten zijn handgeschilderd en vormgegeven in rood, wit, blauw en oranje om het koninklijke aspect te onderstrepen. Op elke kaart staan spelletjes, maar ook hoe je deze spelvariant kan omzetten in een leuke kinderyoga houding. Bijvoorbeeld koekhappen in de kameelhouding en spijkerpoepen in de stoelhouding. Ook geef ik een omschrijving van de spelletjes en hoe je zelf heel eenvoudig spelmaterialen kan maken om de spelletjes uit te voeren. Kortom een leuke kinderyoga set om te gebruiken tijdens de koningsspelen of op koningsdag. Door de duidelijke uitleg zijn de kaarten niet alleen geschikt voor kinderyoga docenten, maar ook voor thuisgebruik of op basisschool en kinderopvang.

Verder lezen Koningsspelen en koningsdag 2022 – kinderyoga variant
Geplaatst op Geef een reactie

Kinderkunstweek 2022 – Thema: Bomen in de kunst.

Afgelopen week was het van 16 maart – 27 maart kinderkunstweek, het thema van 2022 was bomen in de kunst. Dit is een thema waar ik meteen enthousiast van werd omdat het zo leuk past binnen de kinderyoga. Kinderkunstweek is een mooi initiatief om kunst- en cultuur activiteiten voor kinderen te stimuleren. Tijdens deze week bieden diverse organisaties, bibliotheken, kunstenaars en musea activiteiten die binnen- en buiten school kunnen worden aangeboden of in de vrije tijd. De Kinderkunstweek (KKW) heeft zich de afgelopen tien jaar enorm ontwikkeld en heeft momenteel een zeer ruim aanbod waar scholen het hele jaar gebruik van kunnen maken. Op hun website https://kinderkunstweek.nl/ kan je onder andere een ideeënboek, een digitaal klaslokaal en verschillende activiteiten vinden die worden aangeboden door allerlei kunstaanbieders.

Verder lezen Kinderkunstweek 2022 – Thema: Bomen in de kunst.
Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe contacten en kinderyoga kaarten

Wat een geweldige periode heb ik achter de rug, een periode waarin ik heel veel leuke en fijne contacten heb gelegd. Deze contacten zijn vooral voortgekomen uit alle positieve en enthousiaste reacties op mijn kinderyoga kaarten. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet had verwacht dat mijn zelfgeschilderde kinderyoga kaarten zo’n enthousiasme zouden opwekken. Vooral omdat ik zelf niet heel erg overtuigd was van mijn schilderkunsten, maar het altijd heb gezien als een leuke hobby. Wat begon als een grapje rond Halloween is ondertussen echter een groot succes aan het worden. Vooral mijn sterrenbeeld kaarten die ik heb geschilderd om mijn tiener yogales compleet te maken worden enorm enthousiast ontvangen. Zo enthousiast zelfs dat Helen Purperhart, van de kinderyoga academie waar ik mijn opleiding heb gevolgd hier een geweldig mooie blog aan heeft gewijd inclusief winactie. Deze blog kan je vinden op: https://onlinekinderyoga.nl/sterrenbeelden/

Verder lezen Nieuwe contacten en kinderyoga kaarten