Geplaatst op Geef een reactie

Kinderkunstweek 2022 – Thema: Bomen in de kunst.

Afgelopen week was het van 16 maart – 27 maart kinderkunstweek, het thema van 2022 was bomen in de kunst. Dit is een thema waar ik meteen enthousiast van werd omdat het zo leuk past binnen de kinderyoga. Kinderkunstweek is een mooi initiatief om kunst- en cultuur activiteiten voor kinderen te stimuleren. Tijdens deze week bieden diverse organisaties, bibliotheken, kunstenaars en musea activiteiten die binnen- en buiten school kunnen worden aangeboden of in de vrije tijd. De Kinderkunstweek (KKW) heeft zich de afgelopen tien jaar enorm ontwikkeld en heeft momenteel een zeer ruim aanbod waar scholen het hele jaar gebruik van kunnen maken. Op hun website https://kinderkunstweek.nl/ kan je onder andere een ideeënboek, een digitaal klaslokaal en verschillende activiteiten vinden die worden aangeboden door allerlei kunstaanbieders.

Bomen kunst galerij.

Mijn kunstbomen kinderyoga les en kinderyoga kaarten.

Naast dat het thema me enthousiast maakte vind ik het belangrijk om ook jonge kinderen al kennis te laten maken met beeldende kunst. Daarom heb ik een leuke kunstbomen kinderyoga les gemaakt die ik hier graag met jullie wil delen. De les kan je hier downloaden inclusief de handgeschilderde DutchUnicorn kinderyoga kaarten. Je kan de les individueel geven of als ouder-kind les. De les begint met een kijkje in de kunst galerij, waar verschillende kunstwerken te bezichtigen zijn. Schilderijtjes, maar ook een doorkijkkaart, een vaas met bomen, mini bomen van peg dolls en een mega grote dennenappel. Omdat de lente al in aankomst is heb ik het gronden en het opwarmen in een lentethema gehouden, gronden als de bloesemboom en opwarmen door vrolijk en blij rond te dartelen als een lentelammetje. De bomen flow heb ik neergelegd als een pad door het kunstbomenbos die we konden volgen. Het avontuur begint met de blauwe regen, die was favoriet, want dat kriebelt zo lekker. Bij de treurwilg liggen groene crêpepapier linten om over de grond te wuiven en bij de kastanjeboom ligt een dekentje om je echt even af te sluiten in je stekelige kastanje schilletje. We hebben afgesloten met een zonnelied (variant op het maanlied) en een potje oorwurm worstelen met elkaar. Het ademspel is een lavendel adem, waarvan de kinderen alvast heerlijk tot rust komen voor de meditatie. Uiteraard kan je zelf de les invullen zoals jij wil en misschien heb je wel hele andere ideeën bij deze set kinderyoga kaarten. Ik wens je in elk geval heel veel plezier met deze les en laat me vooral weten wat je vind van de les en de kaarten.

Mocht je benieuwd zijn naar mijn andere handgeschilderde kinderyoga kaarten dan kan je lid worden van de DutchUnicorn Kinderyoga kaarten facebook groep op: https://www.facebook.com/groups/217377260550138/ Hier staan altijd de laatste previews, leuke weggeef acties, ideeën en tips over hoe je de kaarten nog meer kan gebruiken. Ook vraag ik hier zo af en toe om advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *