Geplaatst op Geef een reactie

Koningsspelen en koningsdag 2022 – kinderyoga variant

Vandaag zijn de koningspelen begonnen en ook koningsdag 2022 staat alweer bijna voor de deur, daardoor heb ik mij laten inspireren om een serie kinderyoga kaarten te schilderen met het thema koninklijke- en oudhollandse spelletjes, zoals spijkerpoepen en koekhappen. De kinderyoga kaarten zijn handgeschilderd en vormgegeven in rood, wit, blauw en oranje om het koninklijke aspect te onderstrepen. Op elke kaart staan spelletjes, maar ook hoe je deze spelvariant kan omzetten in een leuke kinderyoga houding. Bijvoorbeeld koekhappen in de kameelhouding en spijkerpoepen in de stoelhouding. Ook geef ik een omschrijving van de spelletjes en hoe je zelf heel eenvoudig spelmaterialen kan maken om de spelletjes uit te voeren. Kortom een leuke kinderyoga set om te gebruiken tijdens de koningsspelen of op koningsdag. Door de duidelijke uitleg zijn de kaarten niet alleen geschikt voor kinderyoga docenten, maar ook voor thuisgebruik of op basisschool en kinderopvang.

Op https://www.koningsspelen.nl/ kan je nog meer informatie vinden over het hoe en waarom van de koningsspelen, daarnaast vind je er leuke spelletjes, zoals het voel je fit spel en Energizers voor in de klas.

Koekhappen en spijkerpoepen

Tijdens koningsdag zijn dit bij ons thuis wel de favoriete spelletjes. Vooral tijdens de eerste corona lockdown hebben we hier veel lol mee gehad toen we koningsdag in de tuin hebben gevierd. We hadden een geweldige variatie bedacht op het standaard koekhappen, namelijk koekhappen aan het elektronisch zonnescherm. Dit zorgde voor hilarische momenten en we hebben enorm gelachen. Omdat ik graag anderen inspireer en mijn ideeën deel, wil ik dan ook de kinderyoga kaarten voor het koekhappen, spijkerpoepen en de kruiwagen race hier met jullie delen middels een gratis download. De volledige Koningsdag set zal van het weekend in de shop staan en bestaat uit acht kinderyoga kaarten met spelletjes als: ringwerpen, yogablokken stapelen, de kroon dragen en een koningsmaaltijd serveren.

Voor nu wil ik iedereen heel veel yoga plezier wensen komende koningsdag met deze drie leuke kinderyoga kaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *