Lessen

De kinderyoga lessen die je bij mij kan volgen bestaan uit verschillende yogavormen. Je kan dan denken aan yoga avonturen, stippenyoga, yoga met een prentenboek of thema. Tevens werk ik in de les met verschillende materialen, yogakaarten, muziek en dans. Bij peuteryoga en kleuteryoga staat plezier centraal, bij de oudere kinderen zal naast het plezier de vorm een steeds belangrijker rol gaan spelen. Mijn streven is de lessen zo leuk en aantrekkelijk mogelijk te maken voor elk kind. Bepaalde elementen en een vaste volgorde zullen in elke les terugkomen, zodat de kinderen op een gegeven moment weten wat er gaat komen en door herhaling de oefening verfijnen. Deze vaste elementen geven rust en zelfvertrouwen. Ook zal ik elke les eindigen met een creatief element, waar kinderen tijdens de les aan werken of om mee naar huis te nemen. Dit geeft kinderen de mogelijkheid om ervaringen uit de les nog even terug te halen en te verwerken op een creatieve manier.

Mijn inspiratie haal ik uit verschillende boeken, internet en mijn eigen creatieve geest. Zo ben ik weer begonnen met schilderen om de verschillende yoga houdingen zelf te illustreren bij thema’s die me aanspreken. Hieronder zie je bijvoorbeeld de Halloween flow voor 2021 die zowel op fb als instagram enthousiast werd ontvangen.

Mijn eigen Halloween flow schilderen tijdens de herfst vakantie.

Uitbreiding lesaanbod met stoelyoga

Naast kinderyoga heb ik mijn lesaanbod uitgebreid met stoelyoga. Deze vorm van yoga is laagdrempelig en hierdoor geschikt voor iedereen, jong en oud. Doordat de houdingen op en naast de stoel worden uitgevoerd kan deze vorm van yoga makkelijk overal worden toegepast, zoals bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis, klaslokaal of bedrijfsruimte.