Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe contacten en kinderyoga kaarten

Wat een geweldige periode heb ik achter de rug, een periode waarin ik heel veel leuke en fijne contacten heb gelegd. Deze contacten zijn vooral voortgekomen uit alle positieve en enthousiaste reacties op mijn kinderyoga kaarten. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet had verwacht dat mijn zelfgeschilderde kinderyoga kaarten zo’n enthousiasme zouden opwekken. Vooral omdat ik zelf niet heel erg overtuigd was van mijn schilderkunsten, maar het altijd heb gezien als een leuke hobby. Wat begon als een grapje rond Halloween is ondertussen echter een groot succes aan het worden. Vooral mijn sterrenbeeld kaarten die ik heb geschilderd om mijn tiener yogales compleet te maken worden enorm enthousiast ontvangen. Zo enthousiast zelfs dat Helen Purperhart, van de kinderyoga academie waar ik mijn opleiding heb gevolgd hier een geweldig mooie blog aan heeft gewijd inclusief winactie. Deze blog kan je vinden op: https://onlinekinderyoga.nl/sterrenbeelden/

Feest yogakaarten

Ondertussen ben ik dan ook heel wat yoga flows verder. Voor de feestdagen heb ik goed uitgepakt en een mooie Sinterklaas flow gemaakt en even later een mooie uitgebreide kerst flow. Wat een heerlijkheid om te zien met hoeveel plezier andere yogadocenten met mijn kaarten aan de slag gaan en hoe leuk de kinderen het vinden. Maar ook ik zelf gebruik ze met heel veel plezier tijdens mijn werk op de kinderopvang. De peuters op mijn werk hebben vooral genoten van de bijzondere vuurwerk flow. Omdat er een vuurwerk verbod van kracht was tijdens oud en nieuw had ik als grapje een knallende en energieke vuurwerk yoga flow gemaakt. Dit omdat energieke oefeningen tevens ontladend werken en kinderen tijdens de drukke feestdagen het goed kunnen gebruiken om even te ontladen. Gillende keukenmeiden, duizendknallers, vuurpijlen en stralende sterretjes, ze kwamen allemaal voorbij. Vooral de super Etna was favoriet bij de peuters. Even lekker met je vuisten over je hele lijf kloppen en dan boven je hoofd uiteenspatten als een vulkaan.

Lesrooster

Ook wat betreft mijn lessen heb ik niet stil gezeten. Ik heb ondertussen een lesrooster voor 2022 online staan en ga vanaf 4 februari van start op een mooie locatie in Heerhugowaard, met wachtruimte voor ouders. De lessen zijn op vrijdagmiddag vanaf 14:15. Ik geef dan ouder/peuter yoga en daaropvolgend twee kinderyoga lessen voor kinderen in de leeftijdscategorie 4 tot 7 jaar en 8 tot 12 jaar. De nieuwste yoga kaarten die ik heb geschilderd zijn een set winterdieren, die mooi aansluiten bij mijn eerste les blok. Dit les blok heeft als thema winterpret en bestaat uit 5 yogalessen. We gaan op avontuur naar de winter dierentuin, bezoeken de Eskimo’s, gaan op expeditie naar de Noordpool, waar we het noorderlicht kunnen bewonderen en we beleven fantastische avonturen met de kleine ijsbeer en Elsa en Anna. Het is een enorme uitdaging om 5 leuke lessen samen te stellen, maar tot nu toe ben ik erg tevreden. Ik heb er in elk geval enorm veel zin in om de kinderen die zich tot nu toe hebben aangemeld een fijne ontspannen les te bezorgen, die ze plezier brengt, maar waarin ze als het goed is ook nog wat leren. Ook heb ik twee leuke thema lessen op de planning staan op zaterdag ochtend. Dit zijn lessen die aansluiten bij een actueel thema van dat moment, bijvoorbeeld de Boekenweek.

Boek illustraties

En over fijne contacten gesproken. Vandaag kwam wat mij betreft toch wel de meest verassende vraag die ik echt niet had zien aankomen. Of ik de tekeningen wil illustreren voor een digitaal kinderyoga boek. Ondanks dat ik nog steeds twijfel aan mijn capaciteiten als illustrator heb ik toch ja gezegd op dit verzoek. Vooral ook omdat de schrijfster zo enthousiast was over mijn teken- en schilder stijl, maar ook omdat haar verhaal me aansprak. Vandaar dat ik vandaag vrijwel meteen vol enthousiasme ben begonnen met schetsen. En zoals Pipi Langkous altijd zegt.

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *