Geplaatst op Geef een reactie

Officiële start van de herfst

Vandaag begint officieel de herfst. Deze “officiële datum” voor de start van de herfst is vastgesteld op 21 september omdat ook de astrologische herfst altijd rond die datum begint. Zoals in mijn eerdere nieuwbericht aangegeven ben ik gek op de herfst periode en wil daarom elk van deze datums vieren met een cadeautje. De meteorologische herfst hebben we al achter de rug en toen was het nog prachtig weer. Dit heb ik gevierd met een yoga dobbelspel in herfst thema, mocht je deze gemist hebben kijk dan nog even terug. Nu, met de start van de officiële herfst is ook het herfstweer toch echt begonnen. Regen, regen, regen en een stevige wind. Tijd voor herfst kinderyoga dus en daar sluit mijn cadeau, het herfst stopyoga spel helemaal bij aan.

Herfst stopyoga spel cadeau

Dit herfst stopyoga spel bevat meerdere leuke kinderyoga oefeningen die je kan gebruiken in de yogastudio, op school, de kinderopvang of thuis en is leuk voor alle leeftijden. Tijdens het spel kunnen kinderen zich uitrekken als een eekhoorn, waaien als de blaadjes aan een herfstboom, stilliggen als een haas of hun eigen creativiteit gebruiken. Het spel bestaat uit verschillende leuke afbeeldingen die elk een yoga oefening vertegenwoordigen, met daarnaast een stokfiguurtje die laat zien hoe je de houding uitvoert. Daarbij staat naast het stokfiguurtje een actie symbool.

Voor het spelverloop leg je de afbeeldingen onder de yogamatjes of yogastippen (A-4 tje kan ook) Je start een lekker dansmuziekje en laat de kinderen door de ruimte dansen. Zodra de muziek stopt gaan ze elk op een mat of stip staan en kijken eronder welke kaart ze hebben. Dan mag eerst de actie ruilen worden uitgevoerd en daarna voeren alle kinderen de houding uit die staat afgebeeld op hun kaart. Is je actie een vraagteken dan mag je een zelfbedachte houding uitvoeren. Alle kaarten worden weer onder de mat gelegd en de muziek gaat weer aan.

Voor dit nieuwsbericht heb ik een korte versie van het spel met slechts 6 afbeeldingen gemaakt, het volledige spel met 12 afbeeldingen en ook nog een extra spelvariant kan je gratis downloaden wanneer je lid bent van de fb groep “DutchUnicorn kinderyoga kaarten”. https://www.facebook.com/groups/217377260550138

Daar kan je tevens een gratis download vinden voor onderstaande windkokers.

Herfst flow kinderyoga kaarten van DutchUnicorn

Ook de herfst flow kinderyoga kaarten van DutchUnicorn sluiten helemaal aan bij het herfst thema is zijn verkrijgbaar in de webshop, deze flow bevat tevens een wolken illustratie en uitleg hoe je leuke windkokers maakt voor herfst ademspel. Dus kom lekker stampen in de regen, gooi met herfstbladeren, blaas ze weg, strek je uit als een eekhoorn en lig stil als een egeltje. Ik heb van een collega kinderyoga docent begrepen dat deze flow kaarten heel mooi aansluiten bij het boek de blaadjesdief. Ben je geïnteresseerd in de flow dan kan je deze hier vinden.

Dan wil ik jullie bij deze veel herfstplezier wensen en tot 23 september, wanneer de astrologische herfst begint en ik het laatste herfst cadeautje uitdeel.

Nog meer kinderyoga herfst inspiratie

🍄Met de allerkleinsten in de kring op een grote paddenstoel zingen en achterovervallen met je benen in de lucht.

🍂 Heerlijk gooien met de herfstbladeren, binnen kan je kiezen voor imitatie of maak ze zelf van crêpepapier (zie foto hieronder)

🪵Lopen over de boomstronken, binnen kan je hiervoor kussens of yoga blokken gebruiken.

☔️Met de regenlaarzen lekker hard stampen in de regen op een regenlied, zoals het regent van DD Company.

🌳Voor de herfstboom kan je de boomhouding doen en wandelende boom zingen.

💨 De wind kan je gebruiken als ademoefening, blaas als de wind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *