Geplaatst op Geef een reactie

Restauratieve tieneryoga giveaway

Omdat meerdere mensen uit mijn DutchUnicorn kinderyoga kaarten groep hebben aangegeven dat ze de restauratieve tieneryoga les, die ik enige tijd geleden heb gegeven, zo leuk vonden heb ik besloten om deze hier weg te geven als giveaway. Deze restauratieve tieneryoga giveaway bevat de les inclusief de handgeschilderede yoga kaarten. De les is geschikt voor kinderen van 8 tot 18 jaar en mijn 8 plus kinderyoga groep heeft enorm genoten van deze les, ze vonden het heel erg ontspannend en konden het, tot mij verbazing, ook best lang volhouden in een houding. De rustende ruiter hieronder was samen met de zeemeermin favoriet.

Restauratieve tieneryoga houding.

Maar ….. wat is restauratieve yoga nu eigenlijk?

Restauratieve yoga betekent letterlijk ‘herstellende yoga’. Hiermee bedoelen we dat je lichaam zich tijdens de yoga hersteld door een diepe ontspanning in langer aangehouden houdingen, waarbij je lichaam volledig ondersteund is door dekens, bolsters en kussens. Ook een lekkere warme ruimte en het toedekken door dekens zorgt voor een nog diepere ontspanning. De belangrijkste focus tijdens de restauratieve yoga is volledige ontspanning bereiken in houdingen, zonder spanning of pijn. Deze yogavorm is dan ook zeer zacht voor je lichaam, stres verminderend, heel ontspannend en traag. Ideaal voor tieners die tegenwoordig toch al veel moeten en bij de lat soms erg hoog ligt, waardoor ze moeilijk tot rust kunnen komen.

Onderdelen in deze restauratieve tieneryoga les

Deze restauratieve tieneryoga bestaat uit meerdere houdingen die worden ondersteund door bolsters, dekens en kussens. Indien je geen bolsters hebt kan je hiervoor ook een opgerolde badhanddoek gebruiken.

Lesonderdelen zijn:

  1. Gronden – waarbij we voelen, strekken en cirkelen
  2. Opwarmen – met een zelfknuffel en de kat/koe houding
  3. Houdingen – rustende ruiter, zeemeermin op de rotsen, vlinder op de bloem
  4. Ademoefening – duifademhaling
  5. Meditatie – yoga nidra winterslaap
  6. Creatief – bedenk zelf een houding
  7. Samenspel – thee en wat lekkers om af te sluiten
zeemeermin op de rotsen

Ik wens jullie veel yoga plezier met deze leuke handgeschilderde yoga kaarten.

Mocht je op zoek zijn naar andere kinderyoga kaarten, neem dan eens kijkje in de webshop. Daar kan je een grote collectie aan handgeschilderde kinderyoga kaarten vinden, zoals bijvoorbeeld de koningsdag flow met onder andere koekhappen en spijkerpoepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *