Geplaatst op Geef een reactie

Vandaag begint de astrologische herfst en het weegschaal seizoen.

Op 23 september begint de astrologische herfst en beweegt de zon zich naar het teken van de weegschaal, mijn sterrenbeeld. Dit zorgt dat er een periode aankomt waarin balans centraal staat. Een tijd om te reflecteren, de balans op te maken van wat achter ons ligt en vooruit te kijken naar waar we heen willen. Op spiritueel vlak is het dan ook tijd om naar binnen te keren. Ook keren we, nu de zomer voorbij is, weer letterlijk naar binnen. We brengen meer tijd binnenshuis door en maken het knus en gezellig.

Verbinden en loslaten

De herfst is een periode van verbinden en loslaten. Maak de balans op van wat je niet meer nodig hebt en laat het los, net als de bomen hun blaadjes loslaten. Doordat dit het seizoen van de weegschaal is staat niet alleen balans centraal, maar ook verbinding en harmonie. De weegschaal heeft een sociale, verbindende energie die afkomstig is van haar heerser, de planeet Venus. Dit maakt dat de weegschaal dol is op harmonie, vrede, schoonheid en de liefde zelf. Deze eigenschappen herken ik ook zeer zeker in mijzelf. Omdat astrologie altijd al mijn belangstelling heeft gehad heb ik onderstaande sterrenbeeldkaarten jaren geleden al eens geschilderd. Ben jij ook benieuwd naar andere sterrenbeelden of zou je binnen je yogales meer willen doen met sterrenbeelden en hun eigenschappen kijk dan eens hier, daar staat een sterrenbeeld tiener yogales uitgeschreven om gratis te downloaden.

Naar binnen keren

Dit is, zoals in eerder nieuwsberichten geschreven de laatste herfst startdatum en daarmee de laatste herfstyoga activiteit die ik jullie cadeau wil doen. Mocht je de andere twee yogaspellen gemist hebben kijk dan nog even terug. Omdat dit een periode is van naar binnen keren, zowel spiritueel alsook fysiek, heb ik gekozen voor een gezelschapsspel. Heerlijk binnenshuis spelletjes spelen, met de gordijnen dicht, een kaarsje aan en een goede kop thee. Dat is waar voor mij de herfstperiode voor staat, gewoon lekker kneuterig gezellig. Daarbij kan dit herfstyoga bordspel niet missen. Een spel met leuke yogahoudingen, opdrachtjes, successen waarbij je vooruit komt en terugkijken als je achteruit moet. Het spel is voor 2-4 personen en de illustraties komen merendeels uit de herfst flow kinderyoga kaarten en een paar afbeeldingen uit de Halloween- en boswandeling flow. Je kan het spel los van de flow kaarten spelen, maar mocht je het leuk vinden om de originele kaarten erbij te gebruiken dan kan je deze hier vinden.

Ik wens jullie een fijne en gezellige herfst met veel spel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *