Geplaatst op Geef een reactie

Vandaag begint de meteorologische herfst

Op een gemiddelde dag is het, als je naar buiten kijkt nog best mooi weer en ook de temperaturen zijn nog zeer aangenaam. Toch begint vandaag, 1 september de meteorologische herfst, ook wel klimatologische herfst. Deze datum wordt aangehouden door het KNMI en de weersdeskundigen en duurt tot en met 30 november. Met deze vaste datum kunnen meteorologen de seizoenen beter met elkaar vergelijken omdat het uitgangspunt 3 maanden per seizoen is. Naast de meteorologische start datum is er ook nog een astrologische- en officiële startdatum van de herfst. Hierdoor kunnen de herfstliefhebbers, zoals ik, meerdere keren het begin van de herfst vieren. En dat ga ik doen door op elk startmoment een leuk herfst spel met jullie te delen. We openen het herfstseizoen vandaag met het herfstyoga dobbelspel. Welke spellen ik deel bij de astrologische- en officiële start blijft nog even geheim, dat zien jullie op 21 en 23 september. Voor nu veel plezier met het herfstyoga dobbelspel.

Officiële datum

De “officiële datum” voor de start van de herfst is vastgesteld op 21 september, deze datum is gekozen omdat de astrologische herfst altijd rond die datum begint.

Astrologische herfst

De start van de astrologische herfst hangt af van de stand van de zon en is daarmee elk jaar anders. De zon komt elke 3 maanden op de evenaar of de keerkring te staan en dit is het moment voor een seizoenwissel, voor de herfst is dit jaarlijks rond 21 september. Op dat moment is de dag exact even lang als de nacht en begint daarmee volgens het universum de herfst. Dit jaar begint de astrologische herfst op 23 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *